martes, 13 de marzo de 2012

Joc de passa paraula



Agrupament: comença per la lletra a; grup de persones amb una cultura pròpia amb la finalitat d’aconseguir uns objectius.

Combinació: conte la lletra b; intercanvi de coneixement explícit mitjançant documents, correus electrònics, informes, etc

Coneixement explícit:  comença per la lletra c,  és el que es pot transmetre oralment o a través de document, manuals i informes metodològics. És un coneixement aparentment fàcil d’estructurar i de transmetre.

Diferenciació: comença per la lletra d; unitat perfectament diferenciable de la resta de l’estructura social.

Eficiència: comença per la vocal e,  per pendre decisions amb un cost baix, reduir els conflictes.

Foster: comença per la lletra f; (establiment d’una comunitat), tot i que podem comunicar-nos sense formar par de la comunitat.

Gestió econòmica: comença per la consonant g; capacitat de disposar dels recursos econòmics o materials necessaris per gestionar-los d’acord a les prioritats marcades per aconseguir els objectius educatius.

Hermètic: comença amb la lletra h, Ex. Una olla a pressió que no interacciona amb l’exterior d’ella mateixa. És a dir, no hi ha interacció en les dues direccions. l’hermètic no hi hauria cap tipus d’intercanvi. 
Institució autonòmica: comença per la vocal i; organització amb capacitat per decidir i executar actuacions relacionades amb la vida institucional.

Ajuntament: conte la lletra j, institució que signa un conveni amb el departament d’eduació per tal de establir un pla educatiu d’entorn en un municipi concret.

Ludwick Bertalanfly: Termina amb la lletra k; autor que  va establir la teoria de sistemes.

Comunitat educativa liberal: conte la consonant l; És un tipus de comunitat educativa on el principal objectiu és el treball individual. Cada docent es responsabilitza del procés d’ensenyament- aprenentatge, al marges dels altres. En aquets tipus de comunitat el líder sol monopolitzar la comunicació.

Municipi: paraula que comença per la lletra m; entorn proper que aplega als centres educatius.

Interiotització: conté la n; el coneixement explícit col3lectiu es transdorma en coneixement tàcit individual.

Organització: comença amb o; és la combinació dels mitjans humans i materials disponibles en funció de la consecució d’una finalitat, segons un esquema precís de dependències i interrelacions entre els diferents elements que la constitueixen.

Grups primaris: conte la lletra p;  conjunt de persones es caracteritza per l’associació i cooperació cara a cara dels seus membres, units per llaços personals i emocionals, Són primaris perquè són fonamentals per a la formació de la naturalesa social i els ideals de l’home.

Qualitat: Comença amb la lletra h, Manera d'ésser bona o dolenta d'una persona o cosa. per millorar la qualitat de les decisions, proporcionat informació vital sobre els processos. 
Regularitza l’escola: comença per la r; incrementar el seu capital social mitjançant l’establiment de xarxes amb altres centres, famílies i municipis.

Socialització: comença per la lletra s; els treballadors comparteixen experiències i idees, el coneixement tàcit individual es transforma en col·lectiu.

Taxonomies: amb la lletra t;  són instrumentals i serveixen per a comprendre el funcionament de la realitat, tenen un sentit didàctic, però no poden reduir tota la realitat i diversitat institucional, però no poden reduir tota la realitat i diversitat institucional.

Unificació: establiments, organismes i activitats encarregats de l’educació del país. Fa que hi hagin uns cicles infantil, primària.. dintre dels quals hi ha subcicles (inicial, intermig, superior). Es marca una estructura que serveix per tothom, cap escola es pot desmarcar.

Comunitats virtuals: conte la  lletra v; congregació de cibernautes que integren una comunitat que aparenta ser real al simular els efectes de les congregacions socials humanes reals o tradicionals, però sense tenir totes les característiques d’aquests.

Wilbur:  comença amb la consonant w;  grup de persones que comparteixen idee, propietats, identitats qualitats, etc dins d’un espai comú.

Xarxa educativa: comença amb la lletra x; comunitat de docents i professionals de l’educació que comparteixen recursos, experiències i opinions.

Yale: am la lletra y; nom de la  primera universitat on es va realitzar el programa de Desenvolupament Escolar, iniciat l’any 1968.

Zirilli: amb la lletra z; segons quin autor l’organització és la combinació dels mitjans humans i materials disponibles en funció de la consecució d’una finalitat, segons un esquema precís de dependències i interrelacions entre els diferents elements que la constitueixen. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario