sábado, 3 de marzo de 2012

Lectures dimecres 28 de febrer del 2012

Primera lectura del tema 5
¿Qué hay de nuevo bajo el sol?

Les xarxes socials son estructures flexibles, multifocals i intel·ligents, que es caracteritzen per establir vincles lleugers i fronteres totalment permeables. Tenen una enorme capacitat d’adaptació i mobilització amb facilitat del coneixement, sense necessitat de classificar-ho abans. En front la jerarquia de les empreses, les estructures estables de les associacions o el paper de les institucions, este mon de xarxes, hauria canviat a la segona modernització de la societat del coneixement.
La superioritat de les organitzacions en front al individus aïllats i en front als grups primaris resideix en la seva especialització interna. Els seus avantatges es troben en la seva capacitat adaptativa, derivada de la seva flexibilitat, de la seva capacitat adaptativa, derivada de la seva flexibilitat, la seva capacitat d’utilitzar el coneixement dispers entre els seus integrants i la seva evolució temptativa.
Es molt important que les xarxes pel contrari que les organització jeràrquiques, donen lloc a moure un coneixement tàcit.
Des de el punt de vista del individu, no hi ha cap dubte de que el grup proporciona mes suport i protecció. Més seguretat, però, pel mateix, les xarxes donen mes oportunitats, mes opcions i mes llibertat.  Però la diferencia essencial entre grup i xarxes es troba en que, en el primer es dona per suposat la homogeneïtat entre els membres, mentre que en la segona es parteix de la individualitat i s’ha der de construir, en cada moment la cooperació.
Com podem veure aquest document exposa un seguit de diferencies que podem trobar entre un grup i una xarxes en la societat del coneixement.

Segona lectura
“Rediseñar el sistema, però ¿como?”

Abans de començar a parlar sobre la informació del document, considero important parlar sobre el títol, ja que penso que es molt adequat i capta molt l’atenció ja que resumeix en una sola pregunta el que esta passant en aquests moments en la nostra societat.
L’imperi que ha creat Wipipedia amenaça als individus e institucions que, en l’actualitat no tenen poder ni influència. En aquest futur resideix la contrarevolució.
Per Para Lessig, Internet es un be pro comú, és a dir, un recurs públic i gratuït per al us de la comunitat; però es un tipus especial de be pro comú: un be d’innovació.
En front aquesta situació el govern central té tres opcions, però d’aquestes la mes probable en aquest moments sembla que es: ignorar el treball de de redissenya 2.0 del sistema dirigit des de la escola perquè crea que no suficientment important o perquè cregui que no adequada l’estratègia d’esperar i veure.
D’aquest document considero molt important destacar la diferenciació que fa Gould entre diversitat i disparitat. La diversitat al·ludeix al número d’espècies diferents en un grup, mentre que la disparitat es refereix al pla anatòmic o corporal.
El text termina ressaltant l’idea que s’han de crear molts models d’escoles amb molts diversos tipus d’anatomia: diferents formes d0ensenyar i aprendre, diferents cultures i estructures, diferents formes de govern, diferents edificis i usos dels espais.
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario