lunes, 5 de marzo de 2012

Lectura 7 de març del 2012

Tema 6: 
Document sobre els espais escolar.
EL GRUP D’INTERVENCIÓ
Espacios escolaresMiguel Angel Santos Guerra

Aquest document tracta sobre els espais escolar, penso que la frase que millor resumeix el tema del articles és: “ les persones construeixen els espais i els espais a les persones”
L’article el que pretén es fer una reflexió sobre el tema dels espais en relació a les persones i sobre com treure major rendiment d’aquest. D’altra banda ens diu que l’espai escolar pot ser configurat, entès i utilitzat des de diferents perspectives en les que es troben els valor educatius. Per aquest motiu ho analitza en diferents ambients; com element del currículum ocult, com instrument didàctic, com a lloc de convivència i de relacions, com àmbit estètic i com territori del significat.
Com a part del currículum ocult, cal destacar l’idea que l’espai s’ utilitza i es distribueix d’una forma peculiar. Es distribueix partint de la idea que el saber en l’escola es jeràrquic i descendent.
La segona forma en que s’analitza l’espai es com a element didàctic ja que la metodologia exigeix una flexibilitat per facilitar l’aprenentatge. Aquest articles també classifica l’espai com a lloc on es donen les relacions ja que on destaca l’idea que aquests espasi han de facilitat la convivència entre el sexe masculí i el femení.  Respecte a l’àmbit estètic es considera important que la ornamentació dels espais es determina per la funcionalitat. I per últim respecte a al territori significatius es refereix a que es tara determinat per les cultures si subcultures que existeixin en la institució

No hay comentarios:

Publicar un comentario