domingo, 5 de febrero de 2012

15 de febrer del 2012

Lectura número 3
DECRET 102/2010,  3 d'agost, d'autonomia dels centres educatius.
La finalitat d'aquest Decret és aplicar els preceptes que estableix la Llei per tal que l'exercici de l'autonomia de cada centre sigui compatible amb el funcionament integrat del sistema, concordant amb el conjunt de principis que el regeixen d'acord amb l'article 2 de la Llei d'educació, en un marc de gestió descentralitzada . El funcionament del sistema educatiu ha de fer possible l'assoliment dels seus objectius tal com es determinen a la Llei d'educació: adequar l'acció educativa per millorar el rendiment escolar en l'educació bàsica, estimular la continuïtat en els estudis postobligatoris i adequar-se als requeriments de la societat del coneixement. I fer-ho tot atenent la diversitat, avançant en la inclusió escolar de tot l'alumnat, en un context d'universalitat i d'equitat atenent els principis rectors del sistema educatiu que estableix la Llei d'educació.
L'exercici de l'autonomia dels centres educatius i els àmbits de presa de decisions que els comporta queden delimitats en aquest Decret. A més, el desenvolupament de l'autonomia dels centres educatius condiciona també les actuacions de l'Administració educativa, en la qual els criteris necessaris de transparència i objectivitat sovint s'han confós amb criteris d'uniformitat. L'evolució autònoma de cada centre, en el marc del que preveu aquest Decret, comportarà forçosament la singularització, objectiva i transparent, de les actuacions administratives que s'hi refereixin.
Amb l'entrada en vigor d'aquest Decret, són derogats en la seva pràctica totalitat els reglaments orgànics de centre públic, entre altres disposicions fins ara vigents. Tanmateix, això no significa que els centres públics hagin de modificar la seva estructura i el seu funcionament de manera immediata. Les previsions de les disposicions transitòries del Decret ordenen prioritats i donen marge temporal suficient per a aquestes modificacions eventuals.
Aquest document consta d’un seguit d’articles entre el que crec important destacar el projecte educatiu de cada centre on s’explica en que ha de consistir  com ha de ser la seva difusió.  Un altra articles que considero important per que té relació amb la nostra futura feina és la carta de compromís. D’altra banda també considero important destacar aquell articles que parla sobre les comunitats autònomes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario